Телефон :

+90 535 013 86 59

Популярні турецькі напої

знайди будинок свого комфорту

Популярні турецькі напої

Чай. Звісно ж, чай. Він пропонується на кожному кроці і ллється рікою з ранку до ночі. Турки віддають перевагу місцевим сортам чаю з чорноморських плантацій Різе. Для приготування чаю використовують місцевий дворівневий чайник - чайданлик. У ньому полягає головний секрет приготування смачного чаю. Для надання особливого смаку зазвичай поєднується кілька сортів заварки в різних пропорціях.

Кава. Кава в Туреччині, звичайно, не росте. Але за особливий спосіб приготування ми називаємо його "кавою по-турецьки". Божественний смак та аромат. Подається обов'язково зі склянкою чистої питної води, шматочками цукру чи іншими солодощами.

Айран. Дуже популярний турецький кисломолочний напій. Продається в магазинах, кафе, ресторанах, а також робиться самостійно з несолодкого йогурту, солі та питної води. Збивається до отримання пінної шапки. Подається до м'ясних, гострих страв та різних коржів.

Салеп. Цей гарячий турецький напій з коріння орхідеї зігріває у холоди, відновлює сили після хвороби чи фізичних навантажень, заряджає енергією. Застосовується з метою профілактики та підвищення імунітету, а також при хворобах горла, стоматиті та діареї. Популярний у холодну пору року.

Шалгам. Сік ріпи та чорної моркви. Напій має темно-червоний колір і солоний, гоструватий смак, що нагадує розсіл. Особливою популярністю користується в Адані, Мерсіні, Хатаї. Подається холодним з скибочками маринованої моркви. Корисний після вживання алкоголю.

Боза. Напій є продуктом бродіння злаків - кукурудзи, проса і пшениці. Нагадує брагу. Смак нагадує сидр, а виглядає боза як пудинг. Подається у склянках, зверху насипається жменька смаженого нуту. Боза була поширена за часів Османської імперії, широко вживалася в турецькій армії через свої поживні властивості. Справа в тому, що цей слабоалкогольний напій містить багато корисних мінералів, вітаміни групи В, бактерії та молочну кислоту. Вживати потрібно в дуже помірних дозах.

Раки саме так слід називати міцний, алкогольний, національний, турецький напій з додаванням насіння анісу. Раки переганяють із винограду, інжиру або фініків. Вміст спирту у напої може становити від 40 до 50%. При вживанні анісову рідину розбавляють водою у співвідношенні 1 частина раку: 3 (4) води. При змішуванні з водою раки біліє та виглядає як молоко. Лід при необхідності додають лише у вже розведений напій. Подають популярний турецький напій зі шматочками моркви та дині.

Аеропорт у Стамбулі

Стамбульський аеропорт може увійти до десятки найкращих аеропортів світу. Comfort Homes Turkey

Сападере каньйон

Сападере Каньйон в Аланії. Comfort Homes Turkey.

Хес Код у Туреччині

Хес Код у Туреччині. Що це? Навіщо потрібен? Comfort Homes Real Estate.

Лавандові плантації

Лавандові плантації в Іспарті Туреччина. Comfort Homes Turkey

Дива світу

Чудес світу. Декілька з них перебувають у Туреччині. Comfort Homes Turkey

Туреччина та тюльпани

Батьківщина тюльпанів. Фестиваль тюльпанів у Туреччині. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank