Телефон :

+90 535 013 86 59

Нерухомість у Туреччині. Звичайний будинок чи комплекс.

знайди будинок свого комфорту

Квартирне питання по-турецьки

Іноді трапляється так, що відпочивши кілька разів у Туреччині, люди вирішують купити тут нерухомість. І найчастіше постає питання: де, в якому районі придбати житло, а головне — який будинок обрати. Можна заощадити, купивши квартиру у звичайному турецькому будинку, а можна придбати квартиру чи апартаменти у сучасному житловому комплексі. Отже, все докладніше.

Житлові комплекси в Туреччині називаються ситом. Бувають старі будівлі, бувають новобудови. Є окремі будинки, є кілька блоків, оточених парканом і приватною територією. На цій приватній території може бути тільки невеликий сад, а може бути розвинена і ціла інфраструктура: басейни, барбекю, душові, кафе, в цокольних поверхах може бути фітнес зал, хамам, сауна, настільний теніс, критий басейн (на зиму). Деякі комплекси мають свій вихід на пляж.

У звичайному турецькому будинку, як правило, такої різноманітної інфраструктури не передбачено. В основному це невисокі будинки з невеликою зеленою територією.

Для кожного ситу визначається свій айдат - плата за утримання та функціонування всієї інфраструктури комплексу. Чим більше, тим і дорожче айдат. Зауважу, що айдат не є повною квартплатою. Тобто, крім айдата, оплачуються лічильники за воду та електроенергію. Таким чином, якщо сіті старої будівлі тільки з садом, то айдат може становити 30 турецьких лір. Якщо комплекс збудований нещодавно та вміщує на своїй території басейн, зону барбекю, а в цоколі сауну, хамам та тренажерний зал, то айдат, як правило, складе від 100 турецьких лір та вище. Звісно, ​​у кожному комплексі айдат індивідуально визначається на зборах власників квартир. Зауважу, що айдат оплачується незалежно від того, чи постійно проживають у будинку власники, чи приїжджають кілька разів на рік.

Ціни на самі квартири в Туреччині варіюються в залежності від метражу, року побудови, поверху, меблювання, сторони світла та інших факторів. Такого поняття як "ціна за квадратний метр" у Туреччині немає.

Кухня може бути виділена, а може бути об'єднана з вітальнею, що часто зустрічається в новобудовах. Якщо в оголошенні про продаж квартири зазначено 2+1 (наприклад), це означає, що у квартирі 2 спальні та 1 вітальня, об'єднана з кухнею. У звичайних турецьких будинках, переважно, кухня виділена окремо. Найчастіше квартири у турецьких будинках мають велику площу порівняно з аналогічними у новобудовах.

Туалети та ванні кімнати у всіх будівлях завжди об'єднані. У величезних квартирах їх може бути кілька.

Таким чином, квартири у звичайних турецьких будинках обходяться власникам дешевше і при покупці, і в процесі утримання, але при цьому відсутня сучасна інфраструктура.

Для себе кожен вирішує сам. Одні їдуть, щоб поринути у місцеве, колоритне, турецьке життя в оточенні сусідів-турків, інші обирають комфортний відпочинок із сусідами-європейцями. А де ви хотіли б жити?

ВНП у Туреччині 2022

ВНП у Туреччині 2022. Нові правила у Турецькому законодавстві. Comfort Homes Turkey

Податки у Туреччині

Оренда квартири у Туреччині. Податки для власників житла. Comfort Homes Turkey

Номери екстрених служб Туреччини ​

Номери телефонів екстрених служб Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартири у Туреччині

Квартири з розстрочкою платежу у Туреччині. Comfort Homes Turkey.

Школи у Туреччині

Школи у Туреччині та їх класефікація. Comfort Homes Turkey

Факти про Туреччину

Цікаві факти про Туреччину. Такого ви не знали. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank