Телефон :

+90 535 013 86 59

Донер-кебаб (турецька шаурма)

знайди будинок свого комфорту

Донер-Кебаб


Отже, чи ми знаємо історію Донера? Ми вважаємо, що Ви знаєте небагато. Ось чому ми хочемо відкрити штору і вивчити історію цієї страви. Без зайвих слів ми можемо сказати з самого початку: не існує достовірної інформації, коли йдеться про історію Донера. Існують різні версії, які не відповідають одна одній.

Перша версія: кажуть, що Донер-Кебаб був винайдений Іскендер Беєм у Бурсі. Наголошується, що приблизно 150 років тому страва з перевертання ягняти створена з використанням техніки приготування ягнят і м'яса телятини без кісток шляхом встановлення пляшок та приготування м'яса на вогні.

Друга версія: деякі інші джерела приводять історію донеру до Хамді Уста, кухар з Кастамону. Його приймачі Шукрю Гюлсюнар і Раїф Гюлсюнар, які прославилися Кастамону, стали майстрами другого покоління, які поширювали Донер-Кебаб.

Третя версія: коли йдеться про подорож Евлії Челебі, історія потрапляє у зовсім інші місця. Висловлюючи свої погляди на кримські провінції, Челебі робить такі заяви: "Вони жертвують відгодованим ягням у ночі своїх посиденьок, нарізають м'ясо на скибочки, насаджують його акуратно на товсту спицю. Потім розпалюють вогонь і повільно починають смажити м'ясо". Прочитавши це, ми думаємо, що необхідно недооцінювати ймовірність того, що Донер приїхав з Криму.

Як вказувалося багатьма джерелами, це може бути двоюрідний брат легендарного Чаг Кебаба з Ерзурума.

Дорогі друзі, інформація про історію Донера така. Але є  певне то, що горизонтальне обертання перетворилося на вертикальне. Неможливо дізнатися, чи це знаходиться в Бурсі, Кастамону чи Криму.

Турецьке громадянство

Купити квартиру в Туреччину та отримати громадянство.Comfort Homes Turkey

Таїланд. Острів Пхукет

Таїланд. Пхукет. Пляжі та визначні пам'ятки. Comfort Homes Real Estate

Популярні турецькі напої

Турецькі напої. Раки-турецька горілка. Comfort Homes Turkey.

Робота в Туреччині

Робота у Туреччині для іноземців. Comfort Homes Real Estate.

Безвізові з Туреччиною країни

Безвізові Країни для громадян Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартирне питання по-турецьки

Нерухомість у Туреччині. Комфортні апартаменти для відпочинку та життя. Comfort Homes Turkey.


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank