Телефон :

+90 535 013 86 59

Звичаї Туреччини. Обряд хни у Туреччині

знайди будинок свого комфорту

Обряд хни у Туреччині

Мусульманська традиція проводити ніч хни зародилася ще за давніх часів, і означала прощання дівчини з батьківським будинком і початок нового заміжнього життя. Траплялося й таке, що до весілля наречений і наречена не знали і раніше ніколи не бачили один одного, тому ритуал проводився в будинку нареченого, щоб наречена могла трохи звикнути до свого нового дому. У сучасному світі це свято може проводитися будь-де, навіть у ресторані. Проте традиції проведення цього обряду залишаються незмінними. Цей ритуал є важливим для кожної дівчини, яка стоїть на порозі заміжжя, оскільки проводиться такий ритуал лише раз у житті.

На ніч хни збираються усі дівчата та жінки з боку як нареченої, так і нареченого. Наречена вбирається в червону закриту сукню, на голові обов'язково червона вуаль, і сідає в центрі кімнати. У кімнаті, як правило, напівтемрява і багато запалених свічок, розставлено безліч частування: фрукти, сухофрукти, горіхи. Усі жінки починають водити хоровод навколо нареченої, обсипають її монетами для багатого та плідного життя. При цьому пісні співають сумні, про те, як дівчина залишає рідну домівку назавжди (раніше так і відбувалося). Слухаючи такі пісні, наречена починає плакати. Вважається, що чим більше наречена плаче, тим щасливішим буде складатися її сімейне життя.

Потім після хороводу на срібному підносі свекруха приносить хну та запалені свічки. Починається ритуал «запалення хни». Запалені свічки символізують полум'яне кохання молодят. Свекруха насипає в долоню нареченої трохи хни і кладе золоту монетку. Наречена швидко стискає долоню, і на руки надягають маленькі червоні мішечки. Сумний обряд змінюється веселощами.

Залишками хни жінка, яка вважається найщасливішою у шлюбі, прикрашає нареченій кисті рук та ступні. Вважається, що так жінка передає вміння бути щасливою у шлюбі. Поряд зі своєрідними візерунками та символами хною виписують ініціали нареченого. Чоловік у першу шлюбну ніч повинен знайти свої ініціали, якщо ж цього не станеться, тоді він повинен зробити своїй дружині подарунок. В даний час наречений також може бути присутнім на своєрідному дівич-вечорі, і тоді його руки також розмальовують хною. Усі присутні дівчата прикрашають візерунками із хни руки один одного. Гості ласують приготованими частуваннями та танцюють.

Турецьке громадянство

Купити квартиру в Туреччину та отримати громадянство.Comfort Homes Turkey

Таїланд. Острів Пхукет

Таїланд. Пхукет. Пляжі та визначні пам'ятки. Comfort Homes Real Estate

Популярні турецькі напої

Турецькі напої. Раки-турецька горілка. Comfort Homes Turkey.

Робота в Туреччині

Робота у Туреччині для іноземців. Comfort Homes Real Estate.

Безвізові з Туреччиною країни

Безвізові Країни для громадян Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартирне питання по-турецьки

Нерухомість у Туреччині. Комфортні апартаменти для відпочинку та життя. Comfort Homes Turkey.


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank