Telefon :

+90 532 631 72 12

Kına gecesi Türkiye'de

Hayalinizdeki Evi Bulun

Kına gecesi Türkiye'de

Müslüman dünyasında kına gecesini yapma geleneği çok eskilere dayanıyor ve kızın baba evine veda ve yeni bir evli yaşamın başlangıcı anlamına gelir. Ayrıca, düğünden önce gelin ve damadın tanımadıkları ve birbirlerini daha önce hiç görmedikleri, böylece ritüelin damadın evine alışması için gerçekleşıyor. 

Modern dünyada, bu kutlama bir restotantda bile, her yerde yapılabilir. Bu gelenekler değışmeden kalır. Bu ritüel, evlilik eşiğindeki her kız için önemlidir, çünkü böyle bir ritüel hayat boyunca sadece bir kez yapılır.

Kına gecesinde, tüm kızlar ve kadınlar hem gelin hem damad tarafından toplanır. Gelin kırmızı bir kapalı elbise giyinir, başında kırmızı bir örtü var ve odanın ortasında oturuyor. Oda, bir kural olarak alacakaranlık ve birçok mum yakılıyor, birçok içecek ve yiyecek hazırlanıyor. Bütün kadınlar gelin etrafında dans etmeye başlarlar, zengin ve üretken bir yaşam için yapılır. Aynı zamanda, bir kızın babasının evini sonsuza dek terk etmesine dair üzücü şarkılar söylenir. Bu tür şarkılar dinlerken gelin ağlamaya başlar. Gelinin ağlaması, aile hayatının o kadar mutlu olacağına inanılıyor.

Ardından, gümüş tepside yapılan kayınvalidesi kına ve yanan mumlar getirir. "Kına yakma" töreni başladı. Yanan mumlar evlilerin ateşli aşkını sembolize ediyor. Kayınvalidesi gelinin avucuna küçük bir kına döküyor ve altın para koyuyor. Gelin hızlı bir şekilde avucunu sıkar ve küçük kırmızı çantalar ellerine konur. Üzücü tören eğlence ile devam eder. Evlilikte en mutlu sayılan kadın, kına artıkları ile gelinin ellerini ve ayaklarını boyar. Bir kadının evlilikte mutlu olma yeteneğini bu şekilde aktardığına inanılıyor. Tuhaf desenleri ve kına sembolleri ile birlikte, damadın baş harfleri yazılır. Düğün gecesi kocası baş harflerini bulmalı, eğer bu olmazsa, karısına bir hediye sunmalıdır. Damad bekarlığa veda partisinde de mevcut olabilir ve ardından elleri kına ile boyanır. Mevcut kızların hepsi birbirlerinin ellerini kına desenleriyle süsleniyor. Konuklar ikramların lezzetlerin tadını çıkarabilir ve dans edebilir

 

Türkiye'de oturma izni 2022

Türkiye'de oturma izni 2022. Türk mevzuatında yeni kurallar. Comfort Home Türkiye

Türkiye'de kiralık vergiler

Türkiye'de mülk sahipleri için vergiler. Comfort Homes Turkey

Türkiye acil telefon numaralar

türkiye acil telefon numaralar. 112 arayin. Comfort Homes Turkey

Alanya'da daireler

Yapım aşamasında artıları ve eksileri. Comfort Homes Turkey

Türkiye'deki Okullar

Türkiye'deki Okullar. Comfort Homes Turkey

Türkiye hakkında ilginç gerçekler

Türkiye hakkında ilginç gerçekler. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank